Cukier trehaloza

Dostępność na wyczerpaniu
Wysyłka: 24 godziny
Cena: 86,00 zł 86.00 PLN
Cena netto: 69,92 zł
quantity kg
dodaj do przechowalni

Opis

Cukier trehaloza jest dwucukrem (disacharydy), który jest wykonany ze skrobi roślinnej.

 Ma mniejszą moc słodzące (ok. 45%) niż normalny biały cukier.

 Trehaloza chroni komórki przed uszkodzeniem kryształków lodu w procesie zamrażania i mróżenia. Stosowanee w produkcji lodów, wyrobów cukierniczych, wyrobów cukierniczych, przetworów owocowych, dżemów, sosów, musztard i czekoladek. Ma średni indeks glikemiczny, niskie wydzielanie insuliny.

Smażonie w wodzie
3,5:1 części cukru i wody, doprowadzić do wrzenia w temperaturze 110 ° C-125 ° C.

 
ROZPUSZCZALNOŚĆ

Trehaloza jest łatwo rozpuszczalna w wodzie. Charakteryzuje się mniejszą rozpuszczalnością w niskich temperaturach, ale większą rozpuszczalnością w wyższej temperaturze.


ZASTOSOWANIA
Podobnie jak inne cukry, może również być stosowany bez ograniczeń w wielu produktach, takich jak napoje, czekolada, słodycze, pieczywo, mrożonki, płatki śniadaniowe i produkty mleczne. Lub w kuchni  molekularnej jako cukier do smażenia w wodzie.


Uwagi:
Trzymać cukier zawsze w temperaturze pokojowej i w suchym miejscu.
Najlepiej spożyć przed 3 lat od daty produkcji.

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Zaloguj się
up
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl